4 Tips voor een goede blog

1. Nodig lezers uit je blog te delen

Vraag je lezers jouw blogpost te delen op pagina’s die een rel=nofollow status hebben ofwel alleen gelezen kunnen worden. Voorbeelden waar ze dit kunnen doen zijn links op fora en op social media.

2. Maak contact met andere bloggers

Het kan helemaal geen kwaad om contact te zoeken met andere bloggers om te vragen of ze jouw blog of een linkje naar jouw blog willen vermelden op hun blog. Of misschien willen ze je opnemen als partner, een blog die ze vertrouwen.

3. Schrijf gastblogs op andere blogs

Schrijf op andere blogs en maak een linkje in je bio onderaan je blog. Je bent natuurlijk op zoek naar blogs die ook al goed gevonden worden op jouw specifieke zoekwoorden. Wat je zult merken is dat deze bloggers best open staan voor gastbloggers. Het mes snijdt aan twee kanten zullen we maar zeggen. Benader de blogger en stel voor om een artikel te schrijven dat waardevol is voor zijn lezers. Neem in je afschrift een vraag met een linkje op naar jouw blog en maak gebruik van de juiste keywords.

4. Meld je blog aan bij zoekmachines


Net als een website wordt ook een blog “gelezen” door Google. Dus zorg ervoor dat alle instellingen van je blog correct zijn. Denk hierbij aan meta-description en keywords. Kijk ook of je de robot.txt juist hebt ingesteld. Kortom, zorg ervoor dat ook alles aan de achterkant helemaal tip-top in orde is.

Copyright © 2017 | Alle rechten voorbehouden